Site Logo
Vegetables Recipes

Undhiyu

Ingredients :-

Oil 3 to 4 cup (I used leftover oil of muthiya)
Rai 1/2 tsp
Jeera 1/2 tsp
Ajwain 1/2 tsp
hing 1/2 tsp
Green tuver 250 grm
Surti papdi 200 grm
Ratalu 200 grm
Babay potatoes 6 to 7
Sweet potatoes 1 cut in to dice
Ravaiya (baingan) 5
Tomatoes 3 medium chopped
Carrot chopped 1 bowl
Green chilli 7 -8
Garam masala 2 & 1/2 tbsp
salt to taste
sugar 2 to 3 tbsp
lemon 1 large
Farsan masala more then 1 cup
sesame seeds 1/2 tsp
dry coriander seeds 1/2 tsp
cashews 2 tbsp
kismish 2 tbsp
fresh coriander leaves 2 tbsp
green garlic 2 tbsp
pomegranate seeds 1 tbsp

For green chutney :-

Green garlic 200 grm
Green chilli 6 to 7
Ginger 2 or 3 piece
Coriander leaves 250 grm
Salt to taste
Jeera 1 tsp
Hing 2 pinch

koth chutney for serving

Instruction 

पार्ट - 1 में उंधिया के लिए जो गरम मसाला और फरसाण का मसाला चाहिए वो स्टेप बाय स्टेप बताया है।
पार्ट - 2 में उंधियू के लिए जो खास है वो मेथी मुठिया की रेसिपी स्टेप बाय स्टेप शेर की है।
पार्ट -3 में कड़ाई में उंधियू कैसे बनाते है वो शेर किया है।
तो इस रेसिपी को जरूर देखें और घर पर ही शुध्द और स्वादिष्ट उंधियू बनाए। इस रेसिपी से आप 6 से 7 लोगो के लिए उंधियू बना सकते हैं। सब्जिया जो इसमे डाली गई है उसे अपनी पसंद से बढ़ा या घटा सकते है।