Site Logo
Dal Recipes

Panchratna Dal | Dal Panchmel Recipe | राजस्थानी पंचमेल दाल | Mixed Dal Tadka

Ingredients :

Soaked Chana Dal (चना दाल) - 2 tbsp (30 gm)

Soaked Arhar Dal (अरहर / तूअर दाल) - 2 tbsp (30 gm)

Soaked Urad dal (उड़द दाल)- 2 tbsp (30 gm)

Soaked Moong dal (मूंग दाल) - 2 tbsp (30 gm)

Soaked Masoor dal (मसूर दाल) - 2 tbsp (30 gm)

Ghee (घी) - 2 to 3 tbsp

Green coriander (हरा धनिया) - 2 to 3 tbsp (finely chopped)

Cumin seeds (जीरा) - 1/2 tsp

Asafoetida (हींग) - 1/2 pinch

Turmeric powder (हल्दी पाउडर) - 1/2 tsp

Coriander powder (धनिया पाउडर) - 1 tsp

Red chili powder (लाल मिर्च पाउडर) - 1/4 tsp

Tomato (टमाटर) - 1

Ginger (अदरक) - 1/2 inch (finely chopped)

Whole Garam Masala (साबुत मसाले)

Brown cardamom (बडी इलायची) -1

Cloves (लौंग) - 2

Black pepper (काली मिर्च) - 8-10

Curry leaves (करी पत्ता) - 8-10

Red chili (लाल मिर्च) - 2

Green chili (हरी मिर्च) - 2